Den č. 97 - Výběr kapra

23. prosince 2016 v 12:35 | Vapřobáci |  Jídlo

Jdete si pro kapra a nevíte, jakého kouska vybrat, aby jste si při štědrovečerní večeři mohli říct, že jste odvedli dobru práci?



Důležité je kupovat rybu co nejpozději, aby se k vám na stůl dostala co nejčerstvější. Pokud kapra kupíte jako většina lidí 23. prosince, je vhodné ji i ten den zabít a maso nechat přes noc odležet v lednici.


Mezi lidmi putují i takové rady, že dávat kapra po příchodu domů do vany není vhodné. To ovšem vůbec není pravda. Většina ryb je o Vánocích natísněna v přeplněných kádích a několikahodinový pobyt v čisté vodě vaší vany mu může jen a jen pomoct.


Při samotném nákupu si dávejte pozor na to, zda kapr neplave bokem nahoru nebo nemá zapadlé oči - to jsou totiž jasné znaky toho, že s kapre to nevypadá úplně nejlíp.


Stále populárnější je kupovat chlazené kapří kousky v supermarketech. Ano, sice to jsou jen chemicky neupravené kusy čerstvého masa, ale přecijen - není lepší si vánoční tradice užívat na maximum?



Kapra máme vybraného doma.
Teď už jen zbývá kuchání, kostění a papání!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama