Den č. 99 - Vánoční menu

23. prosince 2016 v 21:29 | Vapřobáci |  Jídlo

A je to tady! Celá rodina usedá ke stolu a čeká, co se jí objeví na talíři. Je to přece tak jednoduché!



Zvolíme tradiční dvouchodové menu - rybí polévka a kapr s bramborovým salátem!

Rybí polévka

Nejprve se připravíme rybí vývar z hlavy, kterou zbavíme žáber, kostí a vnitřností. Všechny tyto suroviny necháme vyvařit společně se solí a pepřem.
Poté si na másle lehce osmahneme kořenovou zeleninu, kterou poté zalijeme připraveným vývarem a dochutíme např. muškátovým květem.
Celou polévku zahustíme máslovou jíškou a můžeme podávat!

Smažený kapr

Není nic jednoduchého, než si podkovy nebo filety obalit v trojobalu, tedy v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme na oleji, vepřové sádlo se příliš nehodí.

Bramborový salát

Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté nás čeká ještě titěrné krájení mrkve, točeného salámu, vajec, kyselé okurky a cibule.
Přidáme majonézu, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.
Před podáváním necháme důkladně vychladnout, v zimním počasí nejlépe na balkóně.



Zbývá nám poslední odpočtový článek!
Vše si musíme zkontrolovat!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama